Nestlé komt met vegan KitKat

17-02 | |
Nestlé komt met een vegan-variant van de chocoladereep KitKat. - Foto: Nestlé
Nestlé komt met een vegan-variant van de chocoladereep KitKat. - Foto: Nestlé

Nestlé brengt dit jaar nog een veganistische variant op de markt van de welbekende chocoladereep KitKat.

Het kostte het bedrijf twee jaar om deze met rijstmelk geproduceerde reep te ontwikkelen. “Een van de meest voorkomende voorstellen die we zien op de sociale media zijn toch met betrekking op een vegan KitKat, dus we zijn erg blij dat we dit nu mogelijk kunnen maken”, aldus Alexander von Maillot, hoofd van suikerwerk bij Nestlé. De grootste uitdaging hierbij was om de rijstmelk goed te laten mengen met de cacao en suiker om de romige textuur te creëren.

Niet het eerste plantaardige zuivelproduct

Het is niet het eerste plantaardige zuivelproduct van Nestlé. Het voedingsbedrijf heeft bijvoorbeeld al plantaardig ijs, plantaardige cappuccino, kaas en burgers op de markt. Volgens Nestlé tonen consumentenonderzoeken aan dat er interesse is in meer plantaardige voeding in verschillende categorieën. Von Maillot: “Er is een stille voedselrevolutie gaande die de manier waarop mensen eten verandert. We willen daarin een voortrekkersrol spelen en vooroplopen in de ontdekking van plantaardig voedsel en plantaardige dranken.”

De zogenoemde KitKat V zal later dit jaar verkrijgbaar zijn in de speciale KitKat-winkels (KitKat Chocolatory) en geselecteerde retailers in verschillende landen.

Hofman
Iris Hofman RedacteurBeheer