Nestlé start verkoop vegan KitKat

26-08 | |
De veganistische KitKats, KitKat V geheten, zijn wel duurder dan de reguliere repen. Foto: Nestlé
De veganistische KitKats, KitKat V geheten, zijn wel duurder dan de reguliere repen. Foto: Nestlé

De Zwitserse voedselproducent Nestlé brengt vanaf vrijdag de plantaardige versie van de KitKat op de markt na een succesvolle proef.

De repen bevatten rijst als alternatief voor melk om de chocolade mee te maken. Er werd vorig jaar al mee getest in supermarkten, ook in Nederland. De veganistische KitKats, KitKat V geheten, zijn wel duurder dan de reguliere repen.

Grondstof voor de reep

Nestlé probeerde jarenlang ook haver, soja en amandelen als grondstof voor de reep, voordat ze bij rijst uitkwamen voor de juiste romige consistentie van de chocola. Vorig jaar waren de repen tijdelijk al verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Albert Heijn en Jumbo.

Duurdere ingrediënten en strengere hygiëneregels zorgen volgens Nestlé voor de hogere prijs. Tijdens de proefperiode vorig jaar rekende Nestlé omgerekend ongeveer een euro voor een reep, tegenover ongeveer 80 cent voor de normale versie. Ze zijn te koop in vijftien Europese landen. De KitKat V rolt straks van de band in het Duitse Hamburg, een grote productielocatie van Nestlé in Europa.

Veganistische chocolade

Er bestaat al veganistische chocolade. Van die markt wordt volgens analisten veel verwacht de komende jaren. Andere merken die veganistische chocolade verkopen zijn onder meer chocoladefabrikant Lindt, die repen van havermelk verkoopt. Mars heeft ook al veganistische Bounty-repen en Cadbury bracht vorig jaar de Plant Bar op de markt, de veganistische editie van hun bekende Dairy Milk-reep.

ANP Algemeen Nederlands Persbureau


Beheer