Skip to content

Nestlé stimuleert regeneratieve landbouw

Updated on:
Nieuws
Sustainable food
Nestlé gaat nauw samenwerken met lokale koffieboeren om hen te ondersteunen bij de overgang naar regeneratieve landbouw. premium

Nestlé gaat nauw samenwerken met lokale koffieboeren om hen te ondersteunen bij de overgang naar regeneratieve landbouw.

Nestlé gaat samenwerken met lokale koffieboeren om hen te ondersteunen bij de overgang naar regeneratieve landbouw en uiteindelijk netto 0 CO2-uitstoot te realiseren. Nescafé, het koffiemerk van Nestlé, investeert hiervoor tot 2030 ruim een miljard euro. Dat staat in het Nescafé Plan 2030.

Door stijgende temperaturen zal het landschap dat geschikt is voor koffieteelt tegen 2050 naar verwachting met de helft krimpen. Tegelijkertijd zijn ruim 125 miljoen mensen voor hun levensonderhoud afhankelijk van de koffieteelt. Naar schatting 80 procent van de lokale boeren en hun gezinnen leeft op of onder de armoedegrens. Daarom zijn extra maatregelen noodzakelijk om de duurzame teelt van koffie op langere termijn te waarborgen.

Nestlé steunt lokale koffietelers

Nestlé gaat lokale koffietelers in Brazilië, Vietnam, Mexico, Colombia, Ivoorkust, Indonesië en Honduras ondersteunen met training, technische ondersteuning en hoogproductieve zaailingen om hen te helpen bij de overgang naar regeneratieve koffieteelt.

“De klimaatverandering zet koffieproducerende gebieden steeds meer onder druk”, aldus David Rennie, hoofd van Nestlé Coffee Brands. “We bouwen voort op tien jaar ervaring met het Nescafé Plan en brengen onze inspanningen om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan nu verder in een stroomversnelling.”

Het bedrijf hoopt voor een positieve impact op de wereldwijde koffieteelt te zorgen.

Snel delen

Afbeelding
Wendy Noordzij

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin