Skip to content

Nestlé versterkt positie in plantaardige en gezonde voeding

Updated on:
Business
Nieuws
Nestle versterkt zijn positie in gezonde voeding met het verwerven van een meerderheidsaandeel in een producent van voedingseiwit. - Foto: ANP premium

Nestle versterkt zijn positie in gezonde voeding met het verwerven van een meerderheidsaandeel in een producent van voedingseiwit. - Foto: ANP

Voedingsconcern Nestlé versterkt zijn positie in plantaardige en gezonde voeding. Het neemt een meerderheidsaandeel in Orgain, producent van plantaardige functionele voeding.

Het bedrijf wordt onderdeel van Nestlé Health Science. De overeenkomst tussen de twee bedrijven omvat ook de optie voor Nestlé om het bedrijf in 2024 volledig over te nemen.

De producten die Orgain maakt zijn onder andere eiwitrijke shakes, poeders en snacks gemaakt van plantaardige, biologische ingrediënten. Het bedrijf werd in 2009 opgericht door dr. Abraham, specialist in geneeskunde. Hij ontwikkelde de op eiwit gebaseerde producten vanuit de overtuiging dat iedereen toegang zou moeten hebben tot goede voeding.

Sleutelrol voor voedingseiwit

“Voedingseiwit speelt een sleutelrol bij het ondersteunen van onze gezondheid en welzijn, of we nu een actieve levensstijl hebben of gezondheidsproblemen hebben”, aldus Greg Behar, CEO van Nestlé Health Science. “Orgain’s nadruk op ‘clean’, volledig natuurlijke, plantaardige, biologische ingrediënten, heeft het tot een leider in de VS gemaakt, en we kijken ernaar uit om de expertise van onze bedrijven te combineren om Orgain naar meer mensen over de hele wereld te brengen.”

Orgain zal dit jaar bijdragen aan de omzetgroei van Nestlé, hoewel het enigszins op de marge drukt, aldus het Zwitserse bedrijf. Bloomberg meldde vorig jaar dat de eiwitpoedermaker een jaaromzet had van ongeveer $ 400 miljoen.

Meerdere overnames in gezonde voeding

De overname is de nieuwste zet van topman Mark Schneider. Hij deed de afgelopen jaren meerdere overnames in onder andere gezonde voeding. Vorig jaar werd ook een deel van de vitamine- en supplementenmaker The Bountiful Company overgenomen. Daarnaast is Nestlé zeer actief in het uitbouwen van het portfolio van plantaardige eiwitten. In Nederland verkoopt het bedrijf onder andere het vleesvervangersmerk Garden Gourmet.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin