Nieuw investeringsfonds voor duurzame agri- en foodbedrijven

12-04 | |
Een eerste investering is al gedaan in een innovatieve fabrikant van plantaardige diervoeder-additieven. Foto: Galama Media
Een eerste investering is al gedaan in een innovatieve fabrikant van plantaardige diervoeder-additieven. Foto: Galama Media

Investeringsmaatschappij Convent Capital heeft onder de naam Agri Food Growth Fund een nieuwe fonds gelanceerd voor innovatieve en duurzame bedrijven met groeipotentieel in de agri- en foodsector.

Het fonds heeft meer dan € 50 miljoen uit het eigen investeerdersnetwerk opgehaald en wil in de komende maanden met institutioneel geld doorgroeien naar een omvang van minimaal € 150 miljoen. De focus ligt op groeikapitaal, de investeringsfase direct na durfkapitaal. Een eerste investering is al gedaan in een innovatieve fabrikant van plantaardige diervoeder-additieven.

De investeringsmaatschappij geeft aan dat B2B-bedrijven uit de gehele agrifood-waardeketen in aanmerking komen voor financiering, van dienstverlening tot distributie. Alleen in de detailhandel wordt niet geïnvesteerd. Voorwaarde is dat iedere investering leidt tot een aantoonbare duurzaamheidsimpact. Dit wordt gemeten aan de hand van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties met een focus op klimaat en biodiversiteit.

Animal Health Concepts

De eerste investering betreft Animal Health Concepts, een Overijssels bedrijf dat plantaardige diervoerder-additieven ontwikkelt op basis van fytogenen (red. actieve stoffen die voorkomen in planten). De vloeibare additieven kunnen via water of voer aan pluimvee, varkens, herkauwers en garnalen worden verstrekt, wat de behoefte aan antibiotica sterk zou helpen verminderen en zou bijdragen aan een verbeterde voederconversie.

Willem Veldman
Meer over


Beheer