Nieuw product met scherpe prijs op bijproductenmarkt

23-11 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

In de bijproductenmarkt voor rundvee introduceert Duynie deze week het product Proficorn Krefeld.

Het is maisglutenvoer dat niet wordt gedroogd, maar als diervoeder op de markt komt. Met 36% drogestof is het steekvast en kan worden afgedekt met een aardappelproduct of plastic. Duynie zet Proficorn Krefeld zeer scherp in de markt. Met een prijs van € 2,60 per % drogestof komt het op 72% van de voederwaardeprijs en zal het de bijproductenmarkt naar verwachting flink opschudden.

Weinig verschuivingen

In de beschikbaarheid van andere producten is weinig verschuiving te merken. Het aanbod vanuit de fritesindustrie is vrij stabiel. Echter over ruim een maand liggen veel fabrieken stil in verband met de winterstop. Dat kan in de komende weken zorgen voor extra krapte, doordat leveranciers wat voorraden willen opbouwen. Dat geldt overigens voor meer bijproducten. Het aanbod van tarwegistconcentraten voelt ook krap aan. De beschikbaarheid van bierbostel is wisselend, maar over het algemeen ligt de levertijd nog op ongeveer 14 dagen.

Groter aanbod weidehooi

Het aanbod van weidehooi lijkt wat toe te nemen, maar hiermee ook de kwaliteitsverschillen. Uitgesproken krap is het aanbod van luzerne. Gedorst hooi en stro kunnen worden ingezet bij snelle rantsoenen, maar ook hiervan is de beschikbaarheid minder dan voorgaande jaren. Voor de komende week wordt met gelijkblijvende prijzen rekening gehouden.

Prognose: gelijke prijzen.

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer