Nieuwe fabriek Hochwald goed voor 800 miljoen kilo melk

27-06 | |
Productie houdbare ijskoffie onder het merk Bärenmarke. Foto: Dirk Guldner
Productie houdbare ijskoffie onder het merk Bärenmarke. Foto: Dirk Guldner

Hochwald heeft zijn nieuwe zuivelfabriek in Mechernich – gelegen ten zuidwesten van Bonn – officieel in gebruik genomen.

De Duitse zuivelonderneming investeerde € 200 miljoen in de nieuwe productielocatie goed voor de verwerking van jaarlijks 800 miljoen kilo melk. De bouw duurde drie jaar. Rond de 250 medewerkers verwerken de melk tot verschillende langhoudbare zuivelproducten als UHT-melk, UHT-room en gecondenseerde melk.

Hochwald: modernste zuivelfabriek in Europa

De nieuwe zuivelfabriek van Hochwald  in Mechernich. Foto: Hochwald.
Foto: Hochwald

De fabriek, gelegen op een 21,5 hectare groot terrein, meet 60.000 vierkante meter vloeroppervlak. De 17 vulinstallaties zijn goed voor productie van jaarlijks 1,4 miljard verpakkingen. De capaciteit kan komende jaren worden uitgebreid door extra vulinstallaties toe te voegen. Een eigen warmtekrachtcentrale zorgt voor eigen energie goed voor 40 tot 50% van de totale behoefte. Hochwald noemt de nieuwe fabriek de modernste zuivelfabriek in Europa. De commerciële productie startte al in januari. Stap voor stap werd de productie vanuit de oude fabriek in het ruim 30 kilometer verderop gelegen Erfstadt naar Mechernich verplaatst.

Hochwald telt 2.300 leden-melkveehouders. De fabriek in Mechernich is goed voor de verwerking van de melk van 1.200 van deze leden. In Nederland beschikt Hochwald over een productielocatie in het Friese Bolsward.

Willem Veldman


Beheer