Doorgaan naar artikel

Nieuwe lobbygroep voor duurzame voeding opgericht

Robin Food Coalitie opgericht premium

De organisatie wil ijveren voor groei van het aandeel biologisch in landbouw en voeding om aan het voornemen van 15% biologisch areaal te voldoen. Foto: Ton Kastermans

De wereld van duurzame landbouw en voeding is weer een nieuwe lobbygroep rijker: Robin Food Coalitie, verwijzend naar Robin Hood.

In deze nieuwe organisatie bundelen verschillende bedrijven en organisaties uit het mkb hun krachten. De organisatie wil ijveren voor groei van het aandeel biologisch in landbouw en voeding om aan het voornemen van 15% biologisch areaal te voldoen. Daarbij wil ze ‘disruptieve campagnes’ inzetten om inclusieve landbouw in Nederland te ‘forceren’. De samenwerking moet zorgen voor meer efficiëntie en mogelijkheden tot financiering.

Deelnemers zijn de ketenpartijen Vivera, Eosta, Hak, Udea, Odin, Tradin en Yumeko en de belangenorganisaties Urgenda, Bionext en Caring Farmers.

Aandachtpunten voor doorbraak duurzame landbouw

De focus van de coalitie zal liggen op twee aandachtspunten: duurzame impactrapportage en communicatie. Hiervoor zijn twee werkgroepen opgericht om deze ‘de gewenste doorbraak’ voor een gezonde, sociale en natuurinclusieve landbouw te bereiken. Timo Hoogeboom, CEO van HAK, stelde tijdens de bijeenkomst dat er een nieuwe aanpak in de communicatie nodig is, als we van 4% biologische landbouw naar 15% willen groeien, in plaats van naar 4,2%.

De lancering van de nieuwe organisatie vond afgelopen week plaats bij Eosta in Waddinxveen, handelsbedrijf in biologische producten.

Lees ook: CEO Eosta, Volkert Engelsman: ‘Duurzame teler kan verdienen aan fiscaal bonus-malussysteem’

Beheer
WP Admin