Nieuwe plus voor blank kalfsvlees

23-09 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

De seinen staan op groen op de markt voor blank kalfsvlees. De notering van blankvleeskalveren stijgt met 4 cent naar € 5,50 per kilo geslacht gewicht, exclusief btw.

Er heerst een positieve stemming op de markt voor blankvleeskalveren. De dieren worden deze week opnieuw duurder betaald. Na de prijsstijging van vorige week – met een ingebouwde prijscorrectie – komt er deze week nog eens 4 cent bij. De Boerderij-notering staat daarmee op € 5,50 per kilo geslacht gewicht, exclusief btw.

Aanbod niet groot

Het aanbod van blankvleeskalveren is niet al te groot, terwijl de afzet goed doorloopt. Ook in Frankrijk en Duitsland noteren blankvleeskalveren enkele centen meer.

Met ‘wildmaand’ oktober voor de deur is het even afwachten of blank kalfsvlees ook de komende weken goed gevraagd blijft. Van ongerustheid is echter zeker geen sprake. De verwachting is juist dat er dit najaar ruimte is voor een verdere prijsstijging.

Met € 5,50 per kilo geslacht-gewicht bevindt de notering zich op een historisch hoog niveau. Daarbij mag niet worden vergeten dat ook de kostprijs sterk is toegenomen. De hoge prijzen worden door de kosten gedreven.

Prognose: stijgende prijzen.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Poelsma
Bouke Poelsma Freelance redacteur


Beheer