Nuchtere kalveren opnieuw in prijs omhoog

11-02-2020 | |
Kalveren op stro op een Nederlandse veemarkt. - Foto: Anne van der Woude
Kalveren op stro op een Nederlandse veemarkt. - Foto: Anne van der Woude

De prijs voor nuchtere kalveren gaat op de veemarkt in Purmerend ook deze week omhoog.

Nuchtere kalveren worden momenteel goed en vlot verkocht. Op de veemarkt in Purmerend gingen de prijzen dinsdag 11 februari met €5 tot €10 omhoog. Dat er nu wat ruimte is voor hogere prijzen komt door een aantrekkende vraag. Nuka’s die nu worden opgezet, zijn na de zomer slachtrijp en leveren dan als vleeskalf meer op dan in de zomermaanden.

Dat de prijzen in deze weken wat stappen omhoog zetten, is niet verrassend. In eerdere jaren is die prijsontwikkeling ook terug te zien. Wel ligt de prijs voor een zwartbont stierkalf op de veemarkt in Purmerend nu wel duidelijk hoger dan vorig jaar. Toen stond de maximumprijs nop op €80 per dier, terwijl dat nu €105 per dier is.

Import Ierse nuchtere kalveren

Wel blijven handelaren waakzaam. De import van Ierse nuka’s komt namelijk op gang. Dit geeft vleeskalverhouders wat meer keuze in welke dieren in de hokken worden gezet. Dat kan voor prijsdruk zorgen. Vorig jaar was dat in de prijsontwikkeling op de markt in Purmerend niet duidelijk terug te zien. Dit jaar zien handelaren toch dat de markt al wat meer aanbod aan binnenlandse kalveren kent.

Prognose: stabiel tot licht stijgend.

Meer informatie over de prijzen van nuchtere kalveren vind je via foodagribusiness.nl/markt.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer