Nieuwe voorzitter vleesorganisaties COV en VNV

13-01 | |
Op 12 januari is Laurens Hoedemaker aangesteld als voorzitter van vleesorganisaties COV en VNV. Foto: Hollandse Hoogte/Bram Petraeus via ANP
Op 12 januari is Laurens Hoedemaker aangesteld als voorzitter van vleesorganisaties COV en VNV. Foto: Hollandse Hoogte/Bram Petraeus via ANP

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) hebben een nieuwe voorzitter.

Op 12 januari is Laurens Hoedemaker aangesteld als opvolger van Jos Goebbels. Goebbels legt zijn functie in de zomer van dit jaar neer, omdat hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Goebbels bekleedde de rol sinds 2009. Vanaf 1 mei worden werkzaamheden overgedragen.

Hoedemaker

De 50-jarige Hoedemaker is sinds 2014 directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. Hij studeerde diergeneeskunde en was van 1998 tot 2006 dierenarts. Ook werkte hij bij het ministerie van LNV bij de Raad voor Dieraangelegenheden.

Masterplan voor 2025

Henny Swinkels, vicevoorzitter van de COV, is blij met de komst van Hoedemaker als voorzitter: “Ik ken Laurens als een gedreven, integere en strategische belangenbehartiger met oog voor wat er leeft in de maatschappij en gevoel voor politieke verhoudingen. Zijn netwerken in de politiek, bij de beleidsmakers en in het werkveld zijn van groot belang voor de COV. Onder zijn leiding en samen met de leden zal de COV verder invulling geven aan ons Masterplan voor 2025 en de verdere verduurzaming van de vleessector.”

Kloosterman

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.