Nizo en Arla onderzoeken nieuw voedingsingrediënt

27-06 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

Nizo food research en Arla Foods gaan samen een klinische studie uitvoeren naar wei-eiwit Lacprodan OPN-10.

Het gaat om een voedingsingrediënt dat sterk is verrijkt met osteopontine, een belangrijk bestanddeel van moedermelk dat ook in kleine hoeveelheden wordt aangetroffen in koemelk.

Immuunsysteem volwassenen verbeteren

Het onderzoek moet duidelijk maken of het nieuwe ingrediënt van Arla de respons van het immuunsysteem bij volwassenen kan verbeteren. Bij moedermelk wordt aangenomen dat osteopontine een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van het immuunsysteem tijdens de vroege kinderjaren. De studie wordt naar verwachting, en afhankelijk van de nodige goedkeuring, in 2023 gestart en afgerond.

Arla zet flink in op de ontwikkeling van nieuwe zuivelingrediënten. De ingrediëntentak is een van de onderdelen die moeten zorgen voor groei van de zuivelonderneming.

Willem Veldman


Beheer