Doorgaan naar artikel

Nog geen Paaseffect blankvleeskalveren

De kalfsvleesmarkt zit middenin de Paashandel maar dat leidt nog niet tot hogere noteringen. Foto: Canva premium

De kalfsvleesmarkt zit middenin de Paashandel maar dat leidt nog niet tot hogere noteringen. Foto: Canva

De kalfsvleesmarkt zit middenin de Paashandel maar dat leidt nog niet tot hogere noteringen. De Boerderij-notering blijft stabiel op een niveau van € 5,80 per kilo geslacht gewicht, exclusief btw.

Goede vraag kalfsvlees

In de vleeshandel is de vraag naar kalfsvlees goed, mede ondersteund door acties van retailers. Flinke plussen maken is echter niet aan de orde, mogelijk door het hoge prijsniveau. Daarbij komt dat de afzet van de bijproducten onder druk staat. Onder de streep blijft de opbrengst van het kalf daardoor op een gelijk niveau. Ook in het buitenland loopt de handel goed door. De situatie is over het algemeen wat gemakkelijker dan bij de twee rosékalversoorten.

Overigens is een Ramadan-effect nauwelijks gemerkt in de markt. Van alle feestdagen is nu de hoop gevestigd op Pinksteren, wat andere jaren de markt een positieve impuls geeft. Verder omschrijven marktkenners de huidige situatie als stabiel en de prijs staat stevig. Een meevaller is dat de kostprijs wat gunstiger is ontwikkeld. Slachtleeftijden zijn nog altijd jong en druk vanuit de aanvoer beperkt.

Prognose: gelijke prijzen blankvleeskalveren.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin