Noord-Holland voert voucher in voor duurzaam voedsel

12-05 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

De provincie Noord-Holland start met een voucherregeling om bij te dragen aan duurzame landbouw- en voedselsystemen.

Met Duurzame Duwtjes kunnen ondernemers advies krijgen over hun onderneming. Iedereen die zich inzet voor duurzame landbouw- en voedselsysteem kan een aanvraag voor de voucher indienen. Hiermee krijgen ondernemers acht uur kosteloos deskundig advies. De specialisten zijn bijvoorbeeld verbonden aan Wageningen UR, Boerenverstand, Land & Co, CLM of AMS (Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions). Ook ondernemers in de korte keten of verwaarding van reststromen kunnen een aanvraag indienen.

25% van het eten uit de regio

Provincie Noord-Holland heeft als ambitie dat in 2030 25% van het eten uit de regio komt. De provincie telt meer dan 2,8 miljoen inwoners, waarvan bijna de helft in de regio Amsterdam woont. Om al deze mensen te voorzien van gezond en duurzaam voedsel heeft de provincie de Voedselvisie Boer en Business in Balans gepubliceerd. Hierin wordt ook het belang van de eiwittransitie onderschreven en een eerlijk verdienmodel voor boeren. Duurzame Duwtjes is onderdeel van Boer en Business in Balans.

Eerder stelde de provincie ook al € 45.000 beschikbaar als prijs voor korteketenprojecten die meededen aan de challenge: ‘Méér eten uit de regio!’.

Hilhorst
Alieke Hilhorst Redacteur
Meer over


Beheer