Skip to content

Noord-Hollandse kaas van FrieslandCampina als PlanetProof

Updated on:
Nieuws
Food
Noord-Hollandse kaas wordt gemaakt in de kaasfabriek in Lutjewinkel. Door de specifieke herkomst en de regiogebonden productie is de kaas door de EU erkend als authentiek streekproduct. - Foto: Lex Salverda premium

Noord-Hollandse kaas wordt gemaakt in de kaasfabriek in Lutjewinkel. Door de specifieke herkomst en de regiogebonden productie is de kaas door de EU erkend als authentiek streekproduct. - Foto: Lex Salverda

FrieslandCampina gaat Noord-Hollandse kaas aanbieden met het ‘On the way to PlanetProof’-label.

De zuivelcoöperatie is daarom op zoek naar leden in Noord-Holland die melk kunnen leveren voor het PlanetProof-programma in de kaasfabriek in Lutjewinkel. Dat meldt de zuivelaar in een bericht aan de leden.

Tot nu toe was het voor leden in Noord-Holland nog niet mogelijk om deel te nemen aan On the way to PlanetProof. FrieslandCampina geeft aan dat er nu ruimte is voor ongeveer 80 leden. Leden die meedoen en voldoen aan de voorwaarden voor PlanetProof, krijgen net als andere deelnemers een meerprijs bovenop de garantieprijs. Vanaf 2022 is dat 2,5 cent per kilo melk.

Erkend streekproduct

Noord-Hollandse kaas wordt gemaakt in de kaasfabriek in Lutjewinkel. Door de specifieke herkomst en de regiogebonden productie is de kaas door de EU erkend als authentiek streekproduct. Volgens Joris Vogelpoel, Director Sales bij kaasgroothandel Zijerveld, is er behoefte bij klanten aan de specifieke kaas met het keurmerk. “De kaas blijft het jaar na jaar buitengewoon goed doen bij vooraanstaande keuringen en wordt internationaal gezien als een eersteklas kaas. Vanwege de vraag vanuit de markt willen we een bepaalde selectie uit het assortiment als PlanetProof certificeren. Hierdoor wordt het totale aanbod Noord-Hollandse kaas breder en diverser.”

Aparte melkstroom

De PlanetProof-kaas uit Noord-Holland is een andere stroom dan kaas met het keurmerk PlanetProof uit andere delen van Nederland. In september 2021 maakte Aldi bekend dat het kaas van FrieslandCampina met het keurmerk On the way to PlanetProof gaat verkopen.

Snel delen

Wim Esselink
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin