Doorgaan naar artikel

Noord-Iers kippenbedrijf legt grote fabriek stil

Moy Park legt de verwerking van kippen in zijn grote fabriek in Ballymena voorlopig stil.

Geüpdatet op:
Nieuws
Food
Foto: Liam McBurney premium

Foto: Liam McBurney

Het Noord-Ierse kippenbedrijf Moy Park legt de verwerking van kippen in zijn grote fabriek in Ballymena voorlopig stil.

Moy Park, een van de grootste kippenverwerkers van Europa, is daartoe gedwongen door ‘uitdagingen op de arbeidsmarkt’, maar heeft ook te kampen met hoge inkoopprijzen.

Grootste werkgever van Noord-Ierland

Moy Park behoort al enkele jaren tot de Amerikaanse vleesfabrikant Pilgrim’s Pride. Wekelijks worden meer dan 5,7 miljoen kippen verwerkt, wat een omzet oplevert van rond de € 1,9 miljard. Met rond de 6.000 werknemers is het bedrijf ook de grootste werkgever van Noord-Ierland. In Nederland is Moy Park eigenaar van snackfabrikant Albert van Zoonen in Schagen. De activiteiten in het Britse Noord-Ierland hebben te kampen met een tekort aan verwerkend personeel door de brexit. Ook is het exporteren van kippen- en andere producten naar de EU moeilijker geworden.

In september door

Moy Park hoopt de productielijnen in september weer op gang te brengen. Ondertussen werkt het bedrijf nauw samen met de 800 beleverende pluimveehouders. De Ulster Farmers Union is ‘uiterst bezorgd’ over de aankondiging. “Dit leidt tot grote druk op de inkomens van de boeren. Pluimveehouders zijn de afgelopen tijd al hard geraakt en hebben elke weg om hun bedrijf in stand te houden al bewandeld,” zegt voorzitter William Irvine.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin