Doorgaan naar artikel

NoPalm Ingredients wint Rabo Innovatieprijs

Het bedrijf NoPalm Ingredients is winnaar in de categorie Voedseltransitie van de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2022.

Geüpdatet op:
Nieuws
Food
Vruchten van palmbomen waaruit palmolie gewonnen wordt. Productie van palmolie gaat ten koste van bos. - Foto: ANP premium

Vruchten van palmbomen waaruit palmolie gewonnen wordt. Productie van palmolie gaat ten koste van bos. - Foto: ANP

Het bedrijf NoPalm Ingredients is winnaar in de categorie Voedseltransitie van de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2022. NoPalm Ingredients produceert microbiële olie als alternatief voor palmolie. NoPalm Ingredients maakt olie door aardappelschillen en suikerbietenloof te fermenteren.

Volgens Carin van Huët, juryvoorzitter van de categorie Voedseltransitie, wordt palmolie gebruikt in talloze producten. “Zoals koekjes, cosmetica en babyvoeding. Helaas wordt nog niet alle palmolie duurzaam geproduceerd en worden voor de aanleg van sommige palmolieplantages bossen gekapt. NoPalm Ingredients heeft dé oplossing om bossen, dieren en de lokale bevolking te beschermen. Met het veranderen van één ingrediënt willen zij de wereld veranderen. In slechts een jaar tijd heeft het bedrijf zichzelf internationaal op de kaart gezet en dat is bewonderenswaardig.”

De Rabo Duurzame Innovatieprijs bestaat sinds 2002 en kent vier categorieën. De winnaar van iedere categorie krijgt € 20.000. De prijzen zijn uitgereikt op de Floriade in Almere.

De winnaar in de categorie Energietransitie is HoCoSto. Het bedrijf zorgt dat gebouwen het hele jaar verwarmd worden met duurzame energie. In de zomer wordt een waterbassin verwarmd door zonnepanelen, in de winter komt het warme water uit een buffer.

Psylaris is de winnaar in de categorie Vitale gemeenschappen & zorg. Zij ontwikkelen virtual reality oplossingen voor de behandeling van posttraumatische stressstoornis.

De categorie Circulair Ondernemen is gewonnen door CORE, die een techniek heeft ontwikkeld om producten met batterijen op een veilige manier te verwerken, waardoor minder branden ontstaan bij de recycling.

Snel delen

Jan Engwerda
Jan Engwerda

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin