Notering B-peen klimt trapsgewijs

03-11-2022 | |
Foto: Canva/branex
Foto: Canva/branex

Het aanbod peen is niet heel ruim, omdat veel peen die van het land komt al is verkocht.

De vraag is redelijk, waardoor de prijzen omhoog bewegen. De beurs in Emmeloord maakt daarom een plus van € 1 naar € 17 tot € 19 per 100 kilo. De stemming blijft vast. Voor biologische peen is onveranderd genoteerd op € 37 tot € 40.

De oogst is volop aan de gang. De hoge temperaturen voor de tijd van het jaar maken dat er zorgen zijn om de peen in de dure opslag te rijden. Daarom verkopen sommige telers liever de peen af land. Voor handelaren is het aanbod daardoor prima. De verwachting is dat prijzen verder stijgen, want speculanten nemen posities in. En handelaren gaan daarin mee.

Beperkt aanbod voor C-peen

Voor C-peen is het aanbod zeer beperkt. De beurs in Middenmeer noteerde eerder deze week stabiel op € 19 tot € 21. Degene die C-peen wilden verkopen, hebben dat veelal gedaan. En telers met goede C-peen houden het zeker nog tot eind december bij zich. De af-landprijzen lagen begin dit seizoen tussen € 20 en € 25 per 100 kilo, waardoor telers een hogere prijs willen voor de bewaarpeen. Zeker gezien de hoge bewaarkosten van dit jaar.

Prognose: hogere prijzen

Meer prijsinformatie over peen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Smale
Annet Smale Redacteur
Meer over


Beheer