Notering blankvleeskalveren blijft stijgen

15-11-2019 | |
Foto: Henk Riswick - Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Het is momenteel een repeterend verhaal: de prijzen voor blankvleeskalveren gaan verder omhoog.

Het aanbod aan blankvleeskalveren wordt momenteel goed opgenomen door de slachterijen. Die zien namelijk dat het nog altijd vlot loopt in de afzet van het vlees. Naast de gebruikelijke verbetering richting december, blijven ook Frankrijk en Italië trekken aan het Nederlandse vlees. In die landen is al geruime tijd sprake van een krap aanbod, waardoor ze meer vlees moeten importeren.

De prijs voor blankvleeskalveren in de klasse O+P- gaat omhoog naar € 4,45 tot € 4,54 per kilo geslacht gewicht. Dat is een stijging van gemiddeld genomen 7 cent ten opzichte van vorige week. Handelaren verwachten dat het niet bij deze prijsstijging blijft. Ook voor de komende periode houden zij rekening met hogere prijzen voor de blankvleeskalveren.

Een bovengrens wordt er momenteel nog niet in de markt gelegd. Dat zou volgens handelaren ook een remmend effect hebben en daar zit de markt helemaal niet op te wachten. De komende weken komen er dus nieuwe prijsstijgingen aan. En die zijn, zeker in een jaar met lagere prijzen, meer dan welkom.

Prognose:
hogere
prijzen.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer