Notering blankvleeskalveren blijft weer op gelijk niveau

17-06 | |
Foto: Hans Banus
Foto: Hans Banus

De notering voor blankvleeskalveren blijft stabiel op een niveau tot € 5,23 per kilo geslacht gewicht. Daarmee ligt er voor nu een bodem in de markt.

De prijzen van de blankvleeskalveren liggen gemiddeld zo’n 15 cent per kilo onder het hoogste niveau van april en begin mei. Het hoge prijsniveau en onzekerheden in de markt hebben de prijs gestaag doen dalen. Deze lijkt nu een stabiel evenwicht te hebben bereikt waarbij zonder veel moeite grote volumes kalfsvlees zijn te plaatsen.

Hitte speelt rol

Een omstandigheid die de vleesafzet in de weg zit, is de hitte in delen van Europa. In Frankrijk en Duitsland is dat al reden voor een kleine correctie op de prijzen. Sprake van een andere stemming is er echter niet, waardoor er een breed vertrouwen is dat prijzen stabiel kunnen blijven. Dat wordt ondersteund door de relatief jonge slachtleeftijden van circa 27 weken. De vraag is in hoeverre de moeilijke zomermaanden nog roet in het eten gooien, maar vooralsnog zijn er geen signalen dat de markt snel gaat kantelen.

Prognose: gelijke prijzen blankvleeskalveren.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer