Doorgaan naar artikel

Notering blankvleeskalveren gemakkelijk stabiel

Met Pasen in aantocht loopt de verkoop van kalfsvlees beter dan de afgelopen weken het geval was.  - Foto: Canva/ChristianJung premium

Met Pasen in aantocht loopt de verkoop van kalfsvlees beter dan de afgelopen weken het geval was. - Foto: Canva/ChristianJung

Ondanks een wat vriendelijkere vleesmarkt blijft de notering van de blankvleeskalveren vooralsnog op een gelijk niveau van € 5,80 per kilo geslacht gewicht, exclusief btw.

Met Pasen in aantocht loopt de verkoop van kalfsvlees beter dan de afgelopen weken het geval was. Daarom blijft het prijsniveau van de blankvleeskalveren gemakkelijk in de benen. Een bijkomend voordeel is dat de rondeduur nog altijd zeer kort is, waardoor de druk vanuit de aanbodkant beperkt blijft.

 

Hoge prijzen in andere kalverlanden

Ook de marktsituatie in andere Europese kalverlanden wordt als positief omschreven en zijn prijzen historisch hoog.

De vraag is of een vriendelijke markt genoeg is om naar structureel hogere prijsniveaus te gaan. De absoluut hoge prijsniveaus maken dat de handel anders loopt dan andere jaren. Bovendien zal de vraag naar kalfsvlees na Pasen minder groot zijn, zoals dat andere jaren ook het geval is.

Een opsteker is dat met de huidige prijzen het niveau nog altijd bijna 50 cent boven dat van vorig jaar ligt.

Prognose: prijzen gemakkelijk stabiel.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin