Notering blankvleeskalveren niet van de plaats

04-11 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

De notering van de blankvleeskalveren wil nog niet van de plaats komen. Dat betekent een stabiele prijs van € 5,55 tot € 5,60 per geslacht gewicht, exclusief btw.

Een gemiddelde notering van € 5,58 per kilo is niet slecht maar meer dan hard nodig gezien de sterk gestegen kostprijs. De hoop en verwachting was dat vanaf begin november de prijs aan een opmars zou beginnen. Dat is nog niet het geval. Mogelijk spelen het hoge prijsniveau en de onzekere economische omstandigheden daarbij een rol. Ook het relatief warme weer in grote delen van Europa heeft geleid tot een wat andere vraag naar kalfsvleesproducten, waarbij met name de winterartikelen uit beeld blijven.

Positieve ondertoon

Overigens zeggen marktkenners dat de ondertoon nog altijd positief is en het niet de vraag is óf, maar wanneer de prijs gaat stijgen en met hoeveel cent. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de vraagkant, maar naar ook het aanbod slachtrijpe kalveren. Dat is al tijden niets te groot en kan de komende weken verder afnemen als de grootste aantallen Ierse kalveren zijn geslacht.

Prognose: stabiele tot hogere prijzen.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer