Notering lammeren maakt pas op de plaats

16-11-2021 | |
Foto: Jan Willem Schouten
Foto: Jan Willem Schouten

De lammeren zitten deze week op een maximaal prijsniveau. Op de veemarkt in Leeuwarden bleven de noteringen voor lammeren gelijk.

Een ram zwaarder dan 25 kilo blijft tussen € 145 en € 162,50 genoteerd staan. Het aanbod bedroeg 906 dieren, dat zijn er 50 meer dan op de marktdag een week eerder.

Goede handel

Het aantal inkopers was wat beperkt, maar de handel verliep vlot. Het prijsplafond lijkt tijdelijk bereikt te zijn. Ten opzichte van voorgaande jaren is de prijs zeer goed. In de verkoopkanalen is wel merkbaar dat de lamsvleesprijzen niet veel verder moeten stijgen, waardoor consumenten alternatieven zoeken. Het verschil bedraagt zo’n € 30 per dier. Doordat er nog voldoende gras is, willen schapenhouders dieren ook wel wat langer laten lopen om er wat meer kilo’s aan te krijgen. Het lijkt erop dat veel lammeren achter zijn gebleven in groei in de zomerperiode. En als het vooruitzicht op goede prijzen blijft, kunnen deze dieren ook nog wel even blijven lopen om goed te worden bijgevoerd. Als corona niet te veel effect heeft op slagers en verwerkers, kan de handel het huidige prijsniveau de komende week wel vasthouden.

Prognose: prijzen gelijk.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer