Notering lammeren verandert niet

31-05 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

Het lijkt in de lammerenhandel wat tot rust te komen en prijzen lijken voorlopig de bodem te hebben bereikt.

Op de veemarkt in Leeuwarden werden 775 dieren aangevoerd, dat zijn 100 dieren meer dan een week eerder. Toch bleven de noteringen stabiel.

Voorkeur voor zware lammeren

Kopers geven voorkeur aan zware, goed bevleesde lammeren. En dat is aan het einde van het seizoen voor overhouders wat lastiger. De magere en lichtere lammeren zijn hierdoor moeilijker te verkopen.

De zuiglammeren hebben in Leeuwarden hun eerste notering. Het aanbod is nog beperkt. Meer dan de helft van het aanbod bestaat nog uit lammeren van vorig jaar. Vorig jaar stopte de notering voor overhouders al in de eerste week van juni. Dit jaar zal de notering iets langer doorlopen doordat er nog voldoende zijn.

Oude schapen schaars en duur

Zuiglammeren die in de stal zijn geboren, zijn al goed op gewicht en het aanbod hiervan loopt goed door. Het aanbod van lammeren uit de weide is nog zeer terughoudend. Het aanbod van oude schapen blijft nog steeds achterwege en het prijsniveau is hoog.

In de vleeshandel is het sentiment niet zo gunstig. Merkbaar hebben consumenten minder te besteden en dat gaat ten koste van de consumptie van lamsvlees. Een stabiel prijsverloop rondom Pinksteren lijkt haalbaar te zijn.

Prognose: gelijkblijvende prijzen.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer