Notering slachtkoe blijft gelijk in Leeuwarden

23-02 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

De stijging van noteringen aan het begin van de week op de veemarkt in Bunnik krijgt op de veemarkt in Leeuwarden geen vervolg.

Het aantal aangeboden slachtkoeien lag 85 dieren hoger tot 400 stuks. De noteringen bleven gelijk, waardoor die van een koe van O-kwaliteit blijft staan tussen € 4,20 tot € 4,65 per kilo geslacht gewicht.

Kleiner aanbod door carnaval

De oorzaak van het teruglopende aanbod is deels te vinden in de viering van carnaval in het zuiden en oosten van Nederland. Al werd in de Vion-slachterij in Tilburg wel geslacht afgelopen maandag. Dat is uitzonderlijk, want in het verleden was de vestiging gesloten. In aanloop naar het carnavalsweekeinde zakte het aantal slachtingen tot 9.689. Dat zijn ruim 960 minder dan een week eerder. De verwachting is dat het aantal deze week niet veel hoger uitvalt, maar handelaren geven wel aan dat er nauwelijks ruimte in de vleesverkopen is voor prijsverhogingen. Slachterijen zullen dit gebruiken om prijzen van slachtvee te drukken.

Vooral in het luxere segment wordt meer prijsdruk verwacht in de komende tijd. De verwachting is dat de handel in magere slachtkoeien minder merkt van die prijsdruk en dat prijzen op het huidige prijsniveau blijven.

Prognose: Stabiele prijs lijkt mogelijk.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer