Notering slachtkoe gaat met 5 cent omlaag

12-03-2020 | |
Foto: Anne van der Woude
Foto: Anne van der Woude

De handel in slachtkoeien was stroef op de veemarkt in Leeuwarden woensdagavond 11 maart. De prijzen voor de slachtkoeien deden een stapje terug.

De notering voor een P-kwaliteit slachtkoe zakte met 5 cent naar € 2,45 tot € 2,80 per kilo geslacht gewicht. Ook de noteringen voor de overige koeien gingen omlaag met 3 tot 5 cent. Uitzondering was de notering voor een U-kwaliteit slachtkoe. Die notering staat nog altijd op € 3,70 tot € 4,15 per kilo op de Leeuwardse veemarkt.

Gevolgen coronavirus merkbaar in vleeshandel

Het is niet zo dat de vraag naar de slachtkoeien plots een stuk minder is. Het zit ’m vooral in het feit dat inkopers minder willen betalen voor het vee. In de vleeshandel worden de gevolgen van de beperking door het coronavirus langzaam merkbaar. Grote evenementen worden afgelast en vanuit de horeca komt wat minder vraag naar vlees.

Prijsdaling niet uitgesloten

De verwachting was dat de vleeshandel aan zou trekken de komende weken, maar het coronavirus gooit nu roet in het eten. Daardoor lijkt een stabiele prijs de komende periode het hoogst haalbare. Gezien de houding van de inkopers op de markt van woensdagavond, kan een prijsdaling echter niet worden uitgesloten.

Prognose: maximaal stabiel.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer