Notering slachtkoe gelijk bij rustige handel

05-09 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

​De markt voor slachtkoeien maakte afgelopen donderdag 1 september een duidelijks stap terug op de veemarkt in Leeuwarden.

Er is een groter aanbod van slachtkoeien, terwijl de vraag maar heel gewoontjes is. Daarbij krijgen vleesverwerkers steeds meer uitdaging om het rundvlees te verwerken. Op de veemarkt in Bunnik bleven noteringen gelijk ten opzichte van een week eerder. Toen stond er al druk op de handel in slachtkoeien van worstkwaliteit. Deze magere koeien daalden toen 10 cent per kilo.

Rustige handel

Deze week bleef de handel heel rustig, maar bleven noteringen over de hele linie gelijk. Het aanbod van slachtkoeien bedroeg 51 dieren, dat zijn 13 dieren minder dan een week eerder. Ook in de rechtstreekse handel was het vorige week merkbaar minder en daalden de noteringen voor koeien van P-kwaliteit en worstkwaliteit met 15 cent. In Duitsland, belangrijk afzetmarkt voor ons land, is het aanbod als gevolg van droogte ook groter dan anders. In dit land dalen de prijzen al wat langer en lijkt ook deze week nog te zakken. In de komende weken blijft het aanbod groot, doordat ondernemers meer koeien in de melkveehouderij uitselecteren. Dat houdt druk op de prijzen.

Prognose: maximaal stabiele tot lagere prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer