Notering slachtkoe stijgt met 10 cent

02-12-2019 | |
Runderslachtlijn. Structureel de slachtsnelheid verlagen in slachterijen kan volgens minister Carola Schouten niet. - Foto: Koos Groenewold
Runderslachtlijn. Structureel de slachtsnelheid verlagen in slachterijen kan volgens minister Carola Schouten niet. - Foto: Koos Groenewold

Doordat de aanvoer krap was vorige week, willen slachterijen nu wel meer betalen voor slachtkoeien.

Hoewel er op de veemarkt in Bunnik wat meer slachtkoeien werden aangeboden dan vorige week, blijft het aanbod voor Bunnikse begrippen relatief krap. In totaal werden maandag 2 december 72 koeien op de markt gebracht, terwijl dat vorige week nog 61 dieren waren. Handelaren verwachten niet dat het aanbod de komende weken veel groter wordt.

Meer noodzaak om dieren bij te kopen

Ondanks de iets ruimere aanvoer, gingen de prijzen voor slachtkoeien wel omhoog. Omdat vorige week minder dieren werden aangeboden bij de slachthuizen, was er meer noodzaak om dieren bij te kopen. Dat zorgde voor een vlotte handel. Voor een P-kwaliteit slachtkoe werd € 2,25 tot € 2,65 per kilo geslacht gewicht betaald. Daarmee blijft de prijs nog wel onder het niveau van een jaar terug.

Aanbod aan slachtkoeien blijft krap

Handelaren verwachten dat ook in de laatste weken van het jaar het aanbod aan slachtkoeien niet heel erg ruim is. Daar staat tegenover dat de vleeshandel wellicht nog iets verbetert. Of dat ook direct leidt tot hogere prijzen, moet komende weken blijken. Een prijsdaling lijkt echter niet aan de orde richting het einde van het jaar.

Prognose: minimaal stabiel.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer