Notering slachtkoeien blijft gelijk op veemarkt Leeuwarden

18-08 | |
Slachtkoeien op de veemarkt in Leeuwarden. - Foto: Mark Pasveer
Slachtkoeien op de veemarkt in Leeuwarden. - Foto: Mark Pasveer

Koeien van O-kwaliteit staan in Leeuwarden tussen € 4,65 en € 5,05 per kilo geslacht gewicht genoteerd.

De markt voor slachtkoeien zit in een overgangsperiode. Slachterijen draaien nog niet volop doordat nog niet in het hele land de vakanties voorbij zijn. Maar ook het aanbod blijft op een relatief laag niveau hangen. Op de veemarkt in Leeuwarden werden 275 slachtdieren aangevoerd. Dat zijn er ongeveer evenveel als een week eerder, maar blijft zo’n 100 dieren achter in vergelijking met vorig jaar.

Het aantal slachtingen in augustus loopt wel op en ligt in de tweede week van de maand net onder de 10.000. Dat zijn er ruim 1.000 meer dan in dezelfde week vorig jaar. De noteringen bleven deze week gelijk. Koeien van O-kwaliteit staan in Leeuwarden tussen € 4,65 en € 5,05 per kilo geslacht gewicht genoteerd.

Toename in vraag naar rundvlees

In de komende weken keren de meeste consumenten terug van vakantie en neemt de vraag naar rundvlees seizoensmatig weer toe. Slachterijen zien dat het moeilijker wordt de bezetting in de slachterijen op peil te houden. De droogte kan het aanbod van slachtkoeien in de komende weken vergroten.

Tot slot blijft de bestedingsruimte van consumenten een bron van zorg. De komende week is een stabiele prijs te verwachten.

Prognose: stabiele noteringen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer