Notering slachtkoeien stijgt

27-06 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

Het aanbod van slachtkoeien blijft zodanig krap dat de prijsdalingen voorlopig achter de rug lijken en inkopers meer moeten neerleggen voor slachtkoeien.

Het aanbod op de veemarkt in Bunnik bedroeg maandag 27 juni 53 slachtkoeien, dat zijn 12 slachtkoeien meer dan op de marktdag een week eerder. De aanvoer blijft echter een stuk lager dan vorig jaar, toen 77 slachtkoeien werden aangevoerd.

De betere afgemolken slachtkoeien stijgen 5 cent in de notering, worstkoeien stijgen zelfs 10 cent. De notering van deze dieren komt uit op € 3,95 tot € 4,35 per kilo geslacht gewicht. Afgelopen vrijdag meldde Vee&Logistiek ook al een prijsstijging van 5 cent op basis van de gedane handel van die week.

Moeizame vleeshandel

In de vleeshandel loopt het helemaal niet voorspoedig. De vraag naar vlees blijft terughoudend, terwijl prijzen wel blijven stijgen en het niet verder doorberekend kan worden aan de eindgebruiker. Dit geeft veel druk op marges bij slachterijen en vleesverwerkers. Voor de komende week lijkt het aanbod van slachtkoeien niet veel verder te stijgen. Daardoor blijven de noteringen voor de dieren ook op het huidige niveau.

Prognose: stabiel tot licht hoger.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer