Notering Teleporc stijgt naar € 1,98

15-11-2019 | Laatste update op 08-08 | |
Foto: Ronald Hissink - Foto: RONALD HISSINK
Foto: Ronald Hissink

De varkensmarkt is los. ‘Nu gaat het gebeuren’ stelde een varkenshandelaar die goed thuis is op de Duitse markt eerder deze week. En daar lijkt het wel op.

Op internetbeurs Teleporc is de magische grens van € 2, waar al maanden likkebaardend naar gekeken wordt, doorbroken. Twee van de 10 aangeboden partijen kwamen op of over die grens.

Er is duidelijk vraag naar varkens. Waar het de laatste tijd op de internetbeurs bij 5 of 6 biedingen ophield, bieden slachterijen nu 10 of 11 keer tegen elkaar op. En waar vorige week soms nog tot de laatste seconde gewacht werd met overbieden, gaat dat nu snel achter elkaar.

Hogere prijzen op internetbeurs

Daardoor maakt de internetbeurs een flinke stijging door. De gemiddelde veilingprijs stijgt van € 1,94 naar € 1,98 per kilo. Dat is € 0,07 per kilo meer dan vorige week op de vrijdagveiling. Negen van de 10 aangeboden partijen gingen van de hand, waarbij de goedkoopste voor € 1,950 per kilo verhandeld werd en de duurste voor € 2,015 per kilo.

Vereinigungspreis

Door de grote stijging neemt de voorsprong van de Teleporc-prijs ten opzichte van de geldende Duitse varkensprijs weer toe. Met een Vereinigungspreis van € 1,89 bedraagt de voorsprong van Teleporc nu € 0,09 per kilo. Dit biedt al voldoende ruimte om volgende week opnieuw een plus te zetten op de varkensprijs. En als de voorsprong volgende week op de dinsdagveiling van Teleporc nog verder oploopt neemt de roep om een prijsstijging nog verder toe.

Prognose: hogere prijzen.

Meer prijsinformatie over varkens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Keuper
Jacco Keuper Redacteur
Meer over


Beheer