Notering voor slachtkoeien blijft gelijk in Bunnik

13-02 | |
Slachtvee bij Kassing De Raaphof in Bunnik. Het aangeboden aantal slachtkoeien schommelde rond de 70 dieren.
Slachtvee bij Kassing De Raaphof in Bunnik. Het aangeboden aantal slachtkoeien schommelde rond de 70 dieren.

Het aantal aangeboden dieren laat niet veel verval zien op de veemarkt in Bunnik. Het aangeboden aantal slachtkoeien schommelt rond de 70 dieren.

Ondanks het relatief kleine aantal is de veemarkt wel een graadmeter voor welke richting de handel in slachtkoeien uitgaat. De handel was vlot, maar inkopers wilden niet meer geld neerleggen voor de dieren. De notering van een koe van O-kwaliteit blijft staan tussen € 4 en € 4,55 per kilo geslacht gewicht.

Rechtstreekse handel gelijk

Veehandelsorganisatie Vee&Logistiek zag vrijdag 10 februari ook geen ruimte om de noteringen te verhogen en hield ze op hetzelfde niveau als een week eerder. Hoewel de noteringen wat zijn teruggezakt, blijven ze nog boven het prijsniveau van 2022. Toen stabiliseerde de prijs op € 4,20 per kilo, om in maart het huidige prijsniveau te bereiken. Uiteindelijk werd de € 5,20 per kilo aangetikt aan het begin van de zomer.

Dat niveau lijkt uit beeld, maar vooralsnog lijkt het erop dat de noteringen dit peil kunnen vasthouden. En wanneer het aanbod wat terugzakt, zouden noteringen zelfs nog wat kunnen stijgen.

Prognose: stabiele noteringen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer