Notering vrije vleeskuikens plust 2 cent

24-02 | |
Foto: Lex Salverda
Foto: Lex Salverda

De markt voor vleeskuikens toont zich iets vriendelijker. Het aanbod van vleeskuikens is aan de krappe kant, terwijl het geslacht product iets makkelijker van de hand gaat.

Van een jubelstemming is geen sprake. De notering van vrije kuikens stijgt met 2 cent. Er wordt nog geen ruimte gezien om de contractprijs te verhogen. Mogelijk ontstaat die ruimte de komende weken.

Vogelgriep heeft nog altijd zijn weerslag op de markt voor vleeskuikens. De uitbraken van afgelopen najaar sloegen flinke gaten in planningen. Daardoor is er op dit moment sprake van een krapper aanbod van vleeskuikens, waarbij er per week verschillen zichtbaar zijn.

Aanbod vleeskuikens blijft achter

De vogelgriepdreiging is nog niet geweken, met recent nog enkele uitbraken in Duitsland. Ook werd het virus aangetroffen bij enkele koksmeeuwen in Nederland. De vrees is dat dit opnieuw voor problemen gaat zorgen.

Terwijl het aanbod van vleeskuikens wat achterblijft, toont de markt zich intussen wat vriendelijker. Het geslacht product gaat wat gemakkelijker weg, al wordt er nog niet heel hard aan getrokken.

Prijsverhoging vrije kuikens

Barneveld plust volgende week met 2 cent per kilo levend gewicht. De notering komt daarmee uit op € 1,18 tot € 1,20 per kilo. De prijsverhoging van vrije kuikens geeft nog geen aanleiding voor een hosannasfeer op de markt. Hoewel de markt iets vriendelijker oogt, blijft het evenwicht aan de dunne kant.

Er wordt op dit moment nog geen ruimte gezien om ook de contractprijs te verhogen. Mogelijk is daar de komende weken wel ruimte voor, zo wordt her en der voorzichtig gezegd.

De Belgische ABC-prijs plust komende week een cent en gaat naar € 1,23 per kilo levend. Dat is exclusief btw en inclusief Belplume-toeslag. Deinze stijgt deze week wederom 2 cent en komt daarmee op € 1,23 tot € 1,25 per kilo.

Prognose: prijs vleeskuikens: gelijk (contract) tot licht stijgend (vrije kuikens).

Meer prijsinformatie over vleeskuikens vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Poelsma
Bouke Poelsma Freelance redacteur
Meer over


Beheer