Notering zwartbont kalf onder niveau van vorig jaar

30-08 | |
Foto: Peter Roek
Foto: Peter Roek

De notering van maximaal € 120 per dier komt deze week onder het niveau van de € 125 van vorig jaar.

De noteringen voor zwartbonte kalveren op de veemarkt in Purmerend blijven gelijk, maar de handel blijft nog moeizaam. De notering van maximaal € 120 per dier komt deze week onder het niveau van de € 125 van vorig jaar. Voor de kruisingsdieren komt er wel een daadwerkelijke verlaging van € 5 per dier.

Kruislingkalf € 5 goedkoper

Een kalf van extra kwaliteit staat genoteerd op € 310 per dier. Ondanks de daling ligt het prijsniveau nog zo’n € 50 boven het prijsniveau van vorig jaar. Het aanbod van kalveren bedraagt 637 stuks, dat zijn 45 dieren meer dan op de marktdag een week eerder.

Ook ligt het aanbod op ongeveer het niveau van vorig jaar. Integraties houden de druk op prijzen, doordat ze verwachten met stijgende kosten te moeten werken in het najaar.

Druk op Duitse kalfsprijzen

In Duitsland, waarvan het grootste deel van de geïmporteerde kalveren vandaan komt, houdt de druk op prijzen eveneens aan. Nadat er in de afgelopen periode al zo’n € 25 van de prijs is afgegaan, wordt deze week weer € 5 ingeleverd. Ook in de komende week wordt daar nog een stroeve handel in kalveren verwacht. De hele zware dieren zijn in het land wel beter verkoopbaar door een vriendelijke vleesstierenmarkt.

In ons land lijkt het aantal kalveren weer terug te lopen. Dat leidt in ieder geval deze week tot prijsstabilisatie.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer