Doorgaan naar artikel

Noteringen kalveren stabiel in Purmerend

Integraties zijn heel terughoudend in het aankopen van dieren. De kosten van voer en energie rijzen de pan uit. - Foto: Hans Banus premium

Integraties zijn heel terughoudend in het aankopen van dieren. De kosten van voer en energie rijzen de pan uit. - Foto: Hans Banus

Het marktbeeld in de kalverhandel is gelijk aan vorige week. Ondanks een terughoudend aanbod is het lastig om prijsverhogingen door te voeren.

Op de veemarkt in Purmerend werden dinsdagmorgen 486 kalveren aangevoerd, evenveel als een week eerder.

Kopers terughoudend

Integraties zijn heel terughoudend in het aankopen van dieren. De kosten van voer en energie rijzen de pan uit door de Russische inval op Oekraïne, en de vooruitzichten op goede opbrengstprijzen direct na de zomer zijn onzeker. Daarbij komt de import van Ierse dieren flink op gang, en door het grote prijsverschil zijn kalverhouders eerder genegen te kiezen voor de goedkopere Ierse kalveren. Het resulteert op de veemarkt in Purmerend tot gelijke prijzen. Ook bij Vee&Logistiek houdt men, na de stabiele noteringen van afgelopen week, rekening met gelijke noteringen deze week.

Duits integraties trappen op de rem

In Duitsland trappen integraties hard op de rem. Voor deze week wordt rekening gehouden met een prijsverlaging van € 10 per dier. Kalverhouders in het land zijn zeer terughoudend om te kopen, hoewel het aanbod niet veel hoger is geworden. Het is een relatief korte periode dat Ierse kalveren op het Europese vasteland worden verkocht, maar dat zorgt doorgaans voor prijsdruk. Ook voor de komende week moet er in Nederland rekening worden gehouden met prijsdruk op de nuchtere kalveren.

Prognose: druk op nukaprijzen.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin