Noteringen lammeren gelijk in Leeuwarden

18-10 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

Het aanbod van wolvee op de veemarkt in Leeuwarden is al enkele weken laag. Op de marktdag dinsdagmorgen werden 412 dieren aangeboden. Dat waren er 88 minder dan op de marktdag een week eerder. Ten opzichte van vorig jaar is het zelfs de helft minder

Toen lag de aanvoer op ruim 800 dieren en steeg het aanbod ook nog verder richting eind van het jaar. Dit is terug te voeren op het hete weer en de krappe beschikbaarheid aan gras tijdens de zomer. Lammeren zijn in die tijd maar weinig gegroeid. De kwaliteit en de kilo’s bij de dieren neemt langzaam weer toe. Er groeit weer gras en komen percelen grasland vrij om lammeren in te laten grazen.

Verwachte moeizame handel

De verwachting dat de handel moeizaam zou verlopen, werd gevoed door de moeizame lammerhandel op de veemarkt in Bunnik, waar de lammeren € 10 per dier goedkoper werden. Een relatief groot aanbod van dieren en een zeer terughoudende vraag hield de noteringen onder druk. Op de veemarkt in Leeuwarden blijven noteringen deze week gelijk. Wanneer het aanbod de komende weken niet teveel toeneemt, kan de huidige situatie in de komende tijd worden vastgehouden.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer