Noteringen slachtkoeien blijven gelijk

03-03 | |
Foto: Jan Willem van Vliet
Foto: Jan Willem van Vliet

Slachterijen blijven dit jaar terughoudend om meer te betalen voor slachtkoeien en de afzet lijkt voorlopig niet aan te trekken.

Op de veemarkt in Leeuwarden werden weliswaar 100 minder koeien aangeboden tot een totaal van 300 stuks, de noteringen hielden hetzelfde niveau als een week eerder. Een koe van O-kwaliteit staat genoteerd tussen € 4,20 en € 4,65 per kilo geslacht gewicht. Hierdoor komt de notering 5 cent onder die van vorig jaar uit, die in de opvolgende weken verder stegen.

Rustige vraag naar koeien

Het aantal slachtingen zakte in de carnavalsweek niet verder, nadat het een week eerder ruim onder de 10.000 slachtingen uitkwam. Het openhouden van de slachterij in Tilburg op carnavalsmaandag was al een teken dat veel koeien werden aangeboden. Ook in de loop van de week zagen handelaren relatief veel koeien worden aangeboden. Het slachtcijfer komt uiteindelijk uit op 9.966 stuks. In vergelijking met de carnavalsweek (toen week 9) van vorig jaar zijn 15% meer runderen geslacht. Voorlopig blijven de prijzen voor slachtkoeien op het huidige niveau.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer