Noteringen slachtkoeien stabiel ondanks moeizame vleeshandel

09-06 | |
De veemarkt in Leeuwarden. - Foto: Anne van der Woude
De veemarkt in Leeuwarden. - Foto: Anne van der Woude

In de week na Pinksteren blijft het vrij rustig wat de handel in slachtkoeien betreft. Het aanbod van slachtkoeien was niet groot, wat de prijzen op de veemarkt in Leeuwarden op een gelijk niveau hield.

Inkopers zijn echter ook terughoudend. Veel rundvleesdelen zijn moeilijk te verkopen bij het huidige prijsniveau. Maar ook in de goedkope onderdelen zijn prijsstijgingen goed merkbaar voor de eindgebruiker en is vraaguitval onvermijdelijk.

Prijsverschil met Duitsland groeit

Door een groter prijsverschil in slachtkoeien tussen ons land en Duitsland, worden momenteel weinig slachtdieren uitgevoerd. In Duitsland blijven prijzen dalen in prijs door een beperkte vraag naar rundvlees. In de horeca lijkt de vraag wat te stabiliseren, maar dat lijkt niet voldoende om verdere prijsverlagingen te stoppen.

De handel in gebruiksvee staat onder druk. Waar er in het eerste kwartaal een flink aanbod aan melkkoeien was, neemt de vraag nu snel af. Daarbij wordt het mooie weer van de komende week volop benut om het land op te gaan voor een tweede snede.

Melkkoeien zakken € 50 per dier in prijs. De komende week lijkt voor de handel in slachtkoeien weer moeizaam te worden, met kans op prijsdalingen.

Prognose: prijsdruk slachtkoeien.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer