Noteringen stabiel ondanks onrust op slachtkoeienmarkt

16-03 | |
De over gehele linie gestegen prijzen houden consumptie van rundvlees op een laag pitje. Foto: Canva
De over gehele linie gestegen prijzen houden consumptie van rundvlees op een laag pitje. Foto: Canva

De noteringen die al een tijdje stabiel zijn lijken een ander beeld te schetsen, maar het is merkbaar onrustig op de markt voor slachtkoeien.

De ontwikkelingen rondom runder- en varkensslachterij Gosschalk blijft de gemoederen bezighouden. De afgelopen tijd hebben de grote slachterijen daar mee te maken gehad door handelaren die hun slachtvee gespreid aan hebben geboden. Het is hierdoor bij die slachterijen nog wat drukker, bovenop het toch al ruime aanbod dit jaar.

Groter aanbod slachtvee

In de slachtaantallen is goed zichtbaar dat dit jaar meer vee richting slachterijen gaat. Het aantal geslachte runderen per week blijft nog steeds bijna 15% hoger dan vorig jaar in de eerste maanden. Daarbij hebben slachterijen nog steeds te maken met een terughoudende vraag naar rundvlees. De over gehele linie gestegen prijzen houden consumptie op een laag pitje. Vooral het relatief goedkope voorvlees is moeilijk tegen hogere prijzen te verkopen. Dat houdt op dit moment de prijzen stabiel. Het lijkt lastig in te schatten welke kant de markt uitgaat in aanloop naar de zomer, maar voor de komende week verwacht men gelijke prijzen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer