NRM 2021 definitief afgelast

08-12-2020 | Laatste update op 03-02 | |
Beeld van de NRM uit 2019. De individuele koeienkeuring is een belangrijk onderdeel van de NRM. - Foto: Mark Pasveer
Beeld van de NRM uit 2019. De individuele koeienkeuring is een belangrijk onderdeel van de NRM. - Foto: Mark Pasveer

De NRM (Nationale Rundvee Manifestatie), die gepland stond op vrijdag 25 en zaterdag 26 juni 2021, is definitief afgelast. Dat meldt het bestuur van de NRM. De reden hiervoor zijn de beperkingen die voortkomen uit de coronasituatie.

Het bestuur betreurt het besluit, maar geeft aan dat het een noodzakelijke beslissing is. De NRM trekt elke editie duizenden belangstellenden uit binnen- en buitenland en wenst de veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen en aanwezigen de hoogste prioriteit te geven. Hoewel het bestuur wel op verbetering hoopt in de coronasituatie komend jaar, wordt er wel ernstig rekening mee gehouden dat de anderhalvemeterregel nog langere tijd van kracht zal zijn.

Onmogelijk

Het is in deze situatie volstrekt onmogelijk om de voorbereidende werkzaamheden op te starten, laat staan in juni grote aantallen mensen op de NRM te ontvangen. Het bestuur laat weten de beslissing vroegtijdig te hebben genomen om te voorkomen dat er onnodig tijd en energie wordt gestoken in de voorbereidingen en wordt aan inzenders, standhouders, bezoekers en andere betrokkenen tijdig duidelijkheid verschaft.

Nieuwe datum nog niet bekend

De NRM is een tweejaarlijks evenement. Of de NRM een jaar wordt opgeschoven of dat deze in zijn geheel editie vervalt en dus in 2023 de volgende zal zijn is nog niet bekend, zo geeft Jos Buiting, NRM-projectleider, aan. “Naar verwachting zal de volgende NRM nog wel in Zwolle kunnen worden gehouden. Daarbij willen we ons ook verder bezinnen op de vraag of we het concept gaan aanpassen, ook al omdat er steeds minder veehouders zijn.”

Hogenkamp

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.