Doorgaan naar artikel

Nuchtere kalveren niet duurder deze week

De kalvermarkt in Purmerend. - Foto: Wick Natzijl premium

De kalvermarkt in Purmerend. - Foto: Wick Natzijl

In Purmerend bedroeg de aanvoer van nuchtere kalveren 464 stuks, prijzen bleven stabiel.

De kalverhandel blijft deze week op een stabiel niveau. In de voorbije weken stegen de prijzen zo’n € 15 tot € 20 per dier, maar daar lijkt deze week niets bij te komen. Ondanks een krapper aanbod van kalveren, houden inkopers de prijzen strak in de gaten.

Aanvoer gelijk

In Purmerend bedroeg de aanvoer van nuchtere kalveren 464 stuks. Dat is ongeveer gelijk aan de aanvoer van een week eerder. Verkopende handelaren proberen de dieren duurder te verkopen, maar dat blijft een lastige opgave. En dat terwijl de prijzen voor slachtrijpe kalveren hoog zijn. Daar staat tegenover dat kalverhouders met stijgende kosten te maken hebben. Ook blijft het onzeker hoe het na de zomervakantie gaat in de markt. Hierdoor blijven integraties terughoudend in het spel van vraag en aanbod. In Duitsland is de vraag naar kalveren prima en zijn hogere prijzen nog mogelijk. De stemming is best.

Ierse kalveren

De tijd voor Ierse kalveren is inmiddels ook aangebroken. De invoer komt in de komende weken op volle sterkte. Tot en met vorige week waren er ruim 1.500 per week aangevoerd. Dat kan oplopen tot 2.000 per week wanneer het aanbod op volle sterkte is. Voor de komende weken gaat de handel uit van gelijke prijzen, maar een plusje erbij is niet geheel uitgesloten.

Prognose: gelijkblijvende prijzen.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin