Nukaprijs zet weer een stap omhoog

12-11-2019 | |
Foto: Henk Riswick -
Foto: Henk Riswick

Ondanks een iets ruimer aanbod nuka’s, gingen de prijzen omhoog op de veemarkt in Purmerend.

Hoewel de prijzen dus een stapje omhoog zetten, is van hosannastemming nog altijd geen sprake in de handel. Het aanbod aan kalveren vindt echter wel zijn weg en kan simpelweg wat vlotter worden geplaatst dan in de afgelopen weken. Volgens handelaren heeft een hogere prijs voor de vleeskalveren daar ook deels mee te maken. Die prijzen gaan naar verwachting ook in de komende weken omhoog.

Paar euro lager

Op de markt van dinsdag 12 november werd in Purmerend voor een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit € 65 tot € 80 per dier betaald. Voor een 50% Belgisch blauw stierkalf lag de prijs op € 175 tot € 215 per dier van extra kwaliteit. Daarmee liggen de prijzen € 5 hoger dan op de markt van vorige week dinsdag. Ten opzichte van vorig jaar liggen de prijzen nog wel een paar euro lager.

Grote stappen niet gemaakt

De markt beweegt zich wekelijks iets omhoog met wat kleine prijsstijgingen. Grote stappen omhoog worden niet gemaakt. Handelaren denken dat er de komende weken nog wel wat meer prijsstijging in het vat zitten. Ze zeggen er wel direct bij dat de noteringen halverwege december weer iets moeten inleveren, omdat dan de vraag vanuit de vleeskalverhouders weer wat wegzakt.

Prognose: lichte prijsstijgingen.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer