Skip to content

NVWA-tarieven stijgen in 2020

Updated on:
Nationale politiek & beleid
Nieuws
Foto: ANP - Foto: Koen van Weel

Foto: ANP

De keuringskosten van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaan komend jaar met 2,5% omhoog door stijgende lonen en prijzen.

Dat heeft de NVWA bekendgemaakt. De kwartier- en starttarieven Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector (KDS) stijgen respectievelijk met 3,9 en 5,3%. Dit heeft de NVWA gedaan in verband met de verwachte cao-loonstijging.

Voor een keuring van levend vee geldt vanaf 2020 een starttarief van € 114,08 per persoon (was € 111,30) en € 46,86 per kwartier keuring of inspectie. Dat was € 45,72.

KPMG onderzoekt op het moment doelmatigheid, het kostprijsmodel en de retributietarieven van de NVWA. De resultaten hiervan worden deze maand opgeleverd. De resultaten van het onderzoek kunnen leiden tot een nieuwe aanpassing van de NVWA-tarieven in de loop van 2020.

De kosten van de NVWA worden voor ongeveer 70% betaald door de ministeries van landbouw en volksgezondheid. De overige kosten worden via retributies betaald door bedrijven, die keuringen en herinspecties moeten betalen. Uitgangspunt hierbij is dat de tarieven kostendekkend moeten zijn.

Snel delen

Afbeelding
Mariska Vermaas

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin