O-kwaliteit slachtkoe stijgt 5 cent in prijs

30-01 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De handel in slachtkoeien verloopt vriendelijker. Vraag naar rundvlees houdt momenteel nog niet over.

Op de veemarkt in Bunnik was er zelfs een verhoging in de noteringen van 5 cent mogelijk bij koeien van O-kwaliteit en P-kwaliteit. De notering van O-koeien komt uit op € 4 tot € 4,55 per kilo geslacht gewicht. Het verschil met vorig jaar wordt hierdoor niet kleiner, toen stond er maximaal € 4,05 voor dezelfde kwaliteit.

Redelijke vraag slachtkoeien

De vraag naar slachtkoeien is redelijk, maar houdt niet over. Inkopers zijn niet erg bereid om meer te betalen voor de dieren, want de vraag naar rundvlees houdt op het moment nog niet over. Afgelopen week hield veehandelsorganisatie Vee&Logistiek de noteringen nog gelijk. De aanvoer van slachtkoeien was tot vorige week stevig. Toch gaan er geluiden op dat de aanvoer rustiger wordt. Door nog relatief hoge melkprijzen houden melkveehouders koeien langer aan om de liters melk.

In buurland Duitsland stijgen de prijzen van slachtkoeien alweer enige tijd. Het aanbod in het land is zeer rustig en is net toereikend voor de vraag naar rundvlees. In Nederland is een stabiele prijs te verwachten, maar bij een verder krimpend aanbod is zelfs een stijgende prijs mogelijk.

Prognose: gelijk tot hogere prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer