Skip to content

Oatly onder vuur door aandeel Blackstone

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: Oatly

Foto: Oatly

Havermelkfabrikant Oatly krijgt op social media forse kritiek op het verkopen van aandelen aan investeringsmaatschappij Blackstone.

Gebruikers op Twitter roepen op om Oatly te boycotten vanwege de banden met Blackstone. De investeerder zou namelijk betrokken zijn bij investeringen die mede verantwoordelijk zijn voor ontbossing van de Amazone. Tevens is de CEO van Blackstone een bekende van president Trump, wat veel mensen tegen de borst stuit. Blackstone investeerde 150 miljoen pond in Oatly.

‘Keuze met een doel gemaakt’

Oatly reageert op de ophef dat ze erkent dat kiezen voor Blackstone niet de hetgeen is wat mensen verwachten, maar dat ze de keuze met een doel heeft gemaakt. “Doordat Blackstone investeert in onze missie voor een duurzamere toekomst, kunnen we onze reis voortzetten om niet alleen een systeemverandering teweeg te brengen in de voedingsindustrie, maar ook een systeemverandering in de financiële wereld in gang te zetten naar meer groene investeringen.” Volgens Oatly kijkt de financiële sector naar wat grote spelers als Blackstone doen. “We willen laten zien dat een groene investering een goede investering is, niet alleen voor de planeet.”

Ook Rabobank, tv-beroemdheid Oprah Winfrey en Starbuck-baas Howard Schultz investeren in het Zweedse Oatly. Internationale investeerders kochten aandelen ter waarde van in totaal $200 miljoen.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin