Omzet Bonduelle stijgt met 11%

Het Franse conserven- en diepvriesbedrijf Bonduelle heeft de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar met 10,6% zien toenemen naar € 761,2 miljoen. Over de eerste negen maanden van het tot eind juni lopende boekjaar komt de omzet uit op ruim € 2,2 miljard. Dat is 5,8% meer dan een jaar eerder.

Bestuursvoorzitter Christophe Bonduelle: “De gezondheidscrisis zou niet gepaard hebben moeten gaan met een voedingscrisis die had kunnen ontaarden in paniek. De belangrijkste drijfveer voor de toewijding van al onze medewerkers is een gevoel van verantwoordelijkheid en trots nu de essentiële rol van de voeding na jaren van ‘agri-bashing’ weer wordt erkend. We hopen dat deze crisis, als die eenmaal voorbij is, voor de consument reden is om de kwaliteit, veiligheid, verscheidenheid, toegankelijkheid en waarden van kant-en-klare groente weer te ontdekken.”

Afzet van diepvriesgroente

Bonduelle krijgt echter wel een klap van het plotseling sluiten van de horeca in veel landen. Vooral de afzet van diepvriesgroente is daardoor sterk ingezakt. De verkopen van versverpakte sla, andere groente of salades lijdt daar ook onder maar hebben ook te kampen met de verminderde consumentenvraag naar voeding met een korte houdbaarheid. Om die reden geeft Bonduelle geen voorspelling voor het hele boekjaar 2019/20.

Wel voegt het Franse bedrijf daaraan toe dat de voorbereidingen voor de oogst in volle gang zijn. “Op dit moment doen zich daar geen problemen voor.”

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.