Doorgaan naar artikel

Omzet LambWeston daalt, positief over herstel

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Foto: Jan Willem Schouten

Foto: Jan Willem Schouten

De Amerikaanse aardappelverwerker LambWeston maakte in het eerste kwartaal van gebroken boekjaar 2021 minder omzet. Ook de winst daalde.

Het bedrijf merkte, net als in het vorige kwartaal, ook in deze drie maanden de impact van het coronavirus. De omzet daalde met 12% tot $ 872 miljoen. Het afgezette volume nam af met 14%, als gevolg door een dalende vraag naar bevroren aardappelproducten door de foodservice door de coronamaatregelen. Daartegenover stond een stijging van de verkoop van producten voor thuisconsumptie. De omzet in het foodservice segment daalde met 22%, tegenover een stijging van 19% in het retail segment. De winst daalde met 23% tot $ 89 miljoen.

Extra kosten vanwege corona

LambWeston had naast een kleinere vraag door het coronavirus ook te maken met extra kosten door de pandemie. In het kwartaal ging het om een bedrag van $ 21 miljoen voor onder andere inefficiënte productie, dure contracten voor aardappelen die niet konden worden verkocht en protocollen voor veiligheid en hygiëne van werknemers.

Vraag naar LambWeston-producten neemt weer toe

Hoewel de cijfers nog flinke dalingen laten zien, is CEO Tom Werner positief over herstel. Hij ziet dat de vraag naar LambWeston-producten weer aantrekt. In Europa heeft LambWeston een joint venture in de vorm van LambWeston/Meijer. Ook daar komen de niveaus weer in de buurt van vorig jaar, hoewel de verkopen in dezelfde tijd vorig jaar werden getemperd als gevolg van een slechte aardappeloogst. LambWeston/Meijer is voor een groot deel afhankelijk van verkoop aan klanten met diners op locatie. Omdat de mogelijkheden om buiten te eten afneemt vanwege koudere weersomstandigheden, verwacht het bedrijf dat ook de vraag kan afnemen.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin