Omzet machinefabrikant Pöttinger 4 procent gedaald

04-09-2020 | |
Foto: Bert Jansen
=

Machinefabrikant Pöttinger haalde over het boekjaar 2019-2020 een omzet van € 366 miljoen. Een daling van 4% ten opzichte van het recordjaar ervoor.

De Oostenrijkse fabrikant haalt 90% van die omzet uit het buitenland waarvan Duitsland (19%) en Frankrijk (15%) de twee grootste exportlanden zijn. De verkopen in deze twee landen bleef in het afgelopen jaar ongeveer gelijk. Thuisland Oostenrijk was goed voor 10% van de omzet.

Herstel markt eind dit jaar verwacht

In sommige Europese landen was een terugval door de coronacrisis. Die werd deels gecompenseerd door de groei van verkopen overzees. De verkopen in Australië groeiden met 68% en in de Verenigde Staten met 67%. Het bedrijf verwacht dat de marktsituatie in verband met het coronavirus zich tegen het einde van het kalenderjaar zal herstellen.

70% van de omzet wordt gehaald uit de verkoop van hooibouwmachines waarvan de opraapwagens het grootste deel voor hun rekening nemen. 30% komt van grondbewerkingsmachines en zaaimachines.

Nieuwbouw fabriek

Pöttinger bestaat 150 jaar in 2021. De gebeurtenis wordt ‘bekroond’ met de voltooiing van de eerste bouwfase van een vierde fabriek. Niet ver van het hoofdkantoor wordt een nieuwe assemblagefabriek voor rondebalenpersen en harken gebouwd. Bij het Oostenrijkse bedrijf werken momenteel 1.900 mensen.

Medeauteur: Bas van Hattem

Kloosterman

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.