Ondanks moeilijke periode blijft prijs rosévleeskalf gelijk

23-06 | |
Een belangrijke reden dat prijzen in de benen blijven is een niet al te groot aanbod van jong- en oudrosé. - Foto: Koos Groenewold
Een belangrijke reden dat prijzen in de benen blijven is een niet al te groot aanbod van jong- en oudrosé. - Foto: Koos Groenewold

Noteringen van rosévleeskalveren blijven over de hele linie voor de tweede week stabiel. Dat maakt dat noteringen van jongrosés nu al sinds begin april op een gelijk niveau liggen van € 5 per kilo geslacht gewicht.

Bij oudrosé heeft de afgelopen maanden een lichte correctie plaatsgevonden maar blijft de prijs nu met gemak op € 4,85 per kilo staan.

Lees verder onder de grafiek

Niet al te groot aanbod

Een belangrijke reden dat prijzen in de benen blijven is een niet al te groot aanbod van beide vleeskalversoorten en vlees dat goed te plaatsen is. Dat is volgens vleesverkopers best bijzonder, gezien het relatief hoge prijsniveau, de tijd van het jaar en ook nog eens hitte in delen van Europa. Dat laatste doet de vleesconsumptie doorgaans geen goed. Een duidelijke verklaring is er niet, behalve dat partijen er juist in deze periode voor de zomer er veel aan gelegen zijn prijzen in de benen te houden. Ook bij de starters is er weinig beweging en blijft de notering op € 355 per kalf af-bedrijf staan. Voor zeer courante koppels ligt de prijs wat hoger maar de trend is stabiel.

Prognose: gelijke prijzen rosékalveren en starters.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer