Onderzoek naar bombrieven aan Duitse voedingsindustrie

19-02 | |
Een voorbeeld van een bombrief. - Foto: ANP
Een voorbeeld van een bombrief. - Foto: ANP

De Duitse justitie heeft een speciale onderzoekseenheid van meer dan honderd rechercheurs samengesteld om opheldering te krijgen over de verzending van een reeks mysterieuze bombrieven naar Duitse voedingsconcerns.

In de nacht van woensdag op donderdag werd in een distributiecentrum bij de luchthaven van München opnieuw een explosief gevonden en onschadelijk gemaakt. De bom was geadresseerd aan een voedingsbedrijf in Beieren.

Drie gewonden

Woensdag raakten drie medewerkers van een Lidl-kantoor in het Zuid-Duitse Neckarsulm gewond door een exploderende bombrief. Alle drie moesten naar het ziekenhuis, maar niemand verkeert in levensgevaar. Honderd werknemers moesten worden geëvacueerd. Dinsdag was in het eveneens Zuid-Duitse Eppelheim bij een drankenfabrikant een pakketje ontploft.

Verband tussen zendingen

“We veronderstellen dat er een verband is tussen deze drie zendingen”, zegt het hoofd van de politie in Baden-Württemberg, Stefanie Linz.

De federatie van voedselfabrikanten heeft haar leden opgeroepen alert te zijn op verdachte brieven, poststukken en pakjes.

ANP Algemeen Nederlands Persbureau

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.